Työnhaussa laatu korvaa määrän – tai ainakin auttaa eteenpäin

Työnhaku on kovaa hommaa ja toisinaan innokaskin hakija saattaa tuskastua siihen, ettei sitä unelmien työpaikkaa vain tunnu löytyvän. Työnhaku vaatiikin sinnikkyyttä, mutta saattaa johtaa pitkäaikaiseen ja toimivaan työsuhteeseen. Työhakemuksissa ja haastatteluissa pelkkä määrä ei kuitenkaan riitä. Vaikka lähettäisi kymmeniä hakemuksia viikossa, se ei auta elleivät hakemukset erotu joukosta edukseen. Tämä taas vaatii sen, että hakija räätälöi hakemuksensa juuri kyseistä työpaikkaa vastaavaksi.

Kartoita hakemasi paikka

Toimiva tapa voi olla myös se, että ottaa yritykseen yhteyttä jo ennen hakemuksen lähettämistä. Soita ja esittele itsesi ja kysy muutamia hyvin valmisteltuja, kokonaisvaltaisia kysymyksiä. Ne voivat olla esimerkiksi kysymys siitä, minkälaista työntekijää yritys etsii, arvostetaanko yrityksessä jotain tietyntyyppistä kokemusta ja miltä yrityksen tulevaisuus vaikuttaa. Tämä voi auttaa sinua räätälöimään hakemustasi ja toisaalta voit huomata jo puhelimessa, mikäli työ ei missään nimessä ole sinua varten.

Valmistaudu haastatteluun kunnolla – se on ainoa tilaisuutesi

Kun pääsee työn haussa haastatteluvaiheeseen, tietää jo herättäneensä mahdollisen työnantajan kiinnostuksen. Tässä kohtaa kannattaa viimeistään panostaa valmistautumiseen, sillä haastattelu on näytön paikka ja oikeasti kiinnostuneet hakijat erottuvat saman tien. Haastattelut voivat lyhyitä tai pitkiä, eikä aina voi tietää etukäteen kuinka paljon haastattelija on varannut aikaa tapaamiselle. Varmuuden vuoksi on siis hyvä valmistella sekä lyhyt että pidempi esittely itsestä, ja käyttää jompaakumpaa tilanteen mukaan.

Ennen haastattelua on tärkeää tutustua tarkemmin yrityksen toimintaan ja tämän hetkisiin projekteihin. Käy tarkasti läpi vielä myös avoinna olevan työpaikan tehtävät ja vaatimukset.  Jos tiedät kuka sinua tulee haastattelemaan, kannattaa lukaista muutama rivi myös hänestä. Tämä auttaa sinua tekemään parempia kysymyksiä ja räätälöimään vastauksiasi tarvittaessa. Aina kannattaa esittää kysymyksiä, sillä se osoittaa kiinnostusta avoinna olevaa paikkaa ja yritystä kohtaan. Kysymykset voivat koskea esimerkiksi rekrytointiprosessia, yrityksen nykytilannetta ja tulevaisuutta, työpaikan haasteita, ilmapiiriä ja mahdollisia menestystarinoita. Jos olet kiinnostunut etenemään työssäsi, voit myös alustavasti tiedustella etenemismahdollisuuksista tulevaisuudessa. Saavu paikalle ajoissa, noin viisi minuuttia ennen haastattelua.

Haastattelija haluaa oppia tuntemaan sinut, omana itsenäsi

Haastattelussa, kuten monessa muussakin asiassa, ensivaikutelma on tärkeä. Keskity tilanteeseen, ota katsekontakti ja ole kohtelias. Jos mahdollista, auta luomaan rento tunnelma kevyen small talkin avulla, vaikka mukavan haastatteluilmapiirin luominen on pääasiassa rekrytoijan vastuulla. Keskustelun aikana pyri olemaan kiinnostunut, vastaanottavainen ja laita rohkeasti itsesi likoon. Tässä kohtaa on tärkeää, että haastattelijalle jää mielikuva siitä, minkälainen todella olet, jotta hän voi myöhemmin reilusti verrata sinua muihin hakijoihin. Vaikka haastattelu on aina jännittävä tilanne, pyri olemaan mahdollisimman paljon oma itsesi. Teennäiset vastaukset huomataan aina, rehellisyys on parempi tie.

Mikäli haastattelija esittää sinulle kysymyksen jota et ymmärrä tai johon et osaa vastata, kannattaa rohkeasti pyytää häntä täsmentämään kysymystä. Voit hyvin jäädä miettimään vastausta hetkeksi aikaa, ei haittaa vaikka haastatteluun tulisi pieni tauko. Voit myös varmistaa vastasitko haastattelijan kysymykseen kattavasti kysymällä häneltä suoraan ”Vastasiko tämä tarpeeksi kysymykseesi? Oliko sinulla mielessä jotain tällaista?”

Ota rennosti

Haastattelun aikana ei kannata yrittää tehdä johtopäätöksiä siitä, tuletko valituksi vai et. Ammattimaiset rekrytoijat ovat mukavia kaikille. Toki molemminpuolinen innostus on hyvä esimerkki. Ei kannata myöskään heittää kirvestä kaivoon, mikäli haastattelu ei tunnu sujuvan. Joskus rekrytoijatkin ovat kokemattomia haastattelijoita tai heillä on huono päivä, eikä tämä tarkoita vielä mitään lopputuloksen kannalta. On kohteliasta lähettää jälkikäteen vielä viesti, jossa kiittää mukavasta tapaamisesta ja mainitsee, mikäli kiinnostus yritystä kohtaan kasvoi haastattelun aikana.

Felix