Terve työpaikka – Terve työntekijä

Valtaosa meistä viettää suurimman osan hereilläoloajastaan työpaikalla. Tästä johtuen työpaikan huono ilmapiiri, tai työ joka ei sovi itselle saattaa vaikuttaa mielenterveyteen hyvinkin negatiivisesti. Toisaalta taas palkitseva ja mukava työ tuo elämään paljon positiivisia asioita

Työpaikan soveltuvuus työntekijälle

Ensimmäisenä askeleena työpaikan terveyttä ajatellessa kannattaa katsoa hieman itseensä, ja miettiä onko työ sopivaa ja nautittavaa. Kaikki työt eivät sovi kaikille persoonallisuuksille. Jos esimerkiksi olet todella introvertti, asiakaspalvelu ei välttämättä ole se paras ratkaisu, ja vaikka pomosi yrittäisi kuinka rohkaista sinua on mahdollista että menet surkeana joka päivä kotiin töiden jälkeen. Mieti nautitko ylipäätään töistä joissa ratkaiset ongelmia sisätiloissa, vai tarvitsetko suuren määrän fyysistä aktiviteettia ollaksesi onnellinen. Mieti myös ovatko työpaikan asettamat paineet sinulle sopivia. Jotkut meistä rakastavat koviakin haasteita, kun taas toiset ovat iloisempia tehdessään samaa tuttua hommaa. Ole jo työpaikan hakuvaiheessa itsellesi rehellinen onko työpaikan vaatimus aste tämänhetkisille kyvyille sopiva. Jos paikasta maksetaan esimies tason palkkaa, ovat vaatimukset myös tämän asteiset. Jos tieto taitosi ovat alhaisemmat kuin tämä aste, et varmasti tule nauttimaan päivittäisestä töissä käymisestä. Palkka on tärkeä osa töissä käymistä, ja liian pieni palkka saattaa aiheuttaa myös katkeruutta työpaikkaa kohden, tehden päivittäisestä hommasta puurtamista. Jos jatkuvasti lasket että tunti palkka ei vastaa sitä määrää minkä annat itsestäsi työnantajalle, kannattaa miettiä mitä sen eteen voisi tehdä. Keskustele työnantajan kanssa palkankorotuksesta, työaikojen muuttamisesta, tai muista eduista. Jos nämä vaihtoehdot eivät johda mihinkään, edessä on ehkäpä työpaikan vaihto. Jos ala jolla työskentelet on ylipäätään huonosti palkattu, ja koet että tarvitset lisää rahaa ollaksesi onnellinen, mieti ovatko taitosi helposti siirrettäviä muille aloille. Jos esimerkiksi olet tehnyt manuaalisia hommia pitkän aikaa, mieti voisivatko muut firmat kaivata tieto taitosi omaavia konsulttipalveluita.

Työpaikka kulttuuri

Jokaisella työpaikalla vallitsee työpaikka kulttuuri, joka sopii juuri sille työpaikalle. Työpaikka kulttuuri voi olla myös huone, usein seurauksena ammattitaidottoman johdon toimista, tai henkilökunnan keskellä tapahtuvasta kiusaamisesta johon ei puututa ylemmältä tasolta. Työntekijöitä palkatessa kannattaa miettiä miten he sopivat työpaikalla vallitsevaan kulttuuriin. Esimerkiksi startup firmoissa, media-alalla, ja firmoissa joilla on kova kilpailu asiakkaiden saamisessa, työntekijöiltä odotetaan tiettyä määrää sosiaalisuutta myös työajan ulkopuolella. Vaikka tämä ei välttämättä ole sopimuksellinen vaatimus, työntekijät jotka eivät ota näihin aktiviteetteihin osaa, saattavat tuntea olonsa ulkopuolisiksi ja muista vieraantuneiksi.  Toisaalta taas uudessa kaupungissa uraansa aloitteleva nuori työntekijä saattaa kokea yksinäisyyden tunteita toimistossa jonka työntekijät eivät koskaan seurustele keskenään työajan ulkopuolella.

Työpaikka kulttuuri

Työkulttuuri vakiintuu usein pitkäaikaisten työntekijöiden keskuudessa, ja sillä on mahdollisuuksia lisätä työntekijöiden uskollisuutta, panostusta työntekoon, ja jopa vähentää sairaslomapäivien määrää. Kulttuuri häiriytyy helposti mullistusten kohdatessa työpaikkaa, ja pitkäaikaisten työntekijöiden poistuessa firmasta, pomojen kannattaa pitää aktiivisesti huolta että kulttuuri ei tule kärsimään. Yleisen kulttuurin lisäksi työpaikan terveyteen vaikuttaa johto henkilökunta, ja heidän ammattitaitonsa. Hyvä pomo haluaa auttaa työntekijöitä löytämään oman reittinsä työympäristössä. He tukevat eri persoonallisuuksia, taitoja, ja kunnianhimoa. Parhaat pomot tomivat mentor suhteessa tuoreimpiin työntekijöihin nähden, ja antavat heille tukea ja tilaa kasvaa valitun ammattinsa saralla. Tämä näkyy niin uusien mahdollisuuksien ja haasteiden luomisessa, kuin ulkopuolisten ja sisäisten koulutustilaisuuksien tarjoamisessa. Terveen työpaikan kulttuuriin ei kuulu kiusaus, syrjintä, tai muu negatiivinen kanssakäyminen millään tasolla. Suotavaa olisi että jokaisen työpaikan henkilöstöosastolla on valmiina mietittynä protokolla siitä miten kiusaamistilanteisiin reagoidaan. Valitettavasti varsinkin firmojen kasvaessa on mahdollista että henkilökunnan keskuudessa syntyy tämän tyyppisiä tilanteita, ja mitä nopeammin niihin pystytään reagoimaan, sitä vähemmän todennäköistä on että niistä aiheutuu kenellekään pysyvää haittaa.

Felix